Meer informatie? Bel: 0599 - 650 123 | Email: info@solarnoord.nl

Zakelijke zonnepanelen

Slim ondernemen met zonnepanelen van Solar Noord

Veel bedrijven willen verduurzamen, al dan niet voor een beter milieu, dan wel voor de financiële voordelen. In dit geval gaan ze hand in hand. Een positieve ontwikkeling waar we graag bij helpen. Niet alleen bij het adviseren over de aanschaf, installatie en doorrekeningen van rendement en terugverdientijd, maar ook bij de aanvraag van subsidies en advies over mogelijke fiscale voordelen. Zo bent u verzekerd van het hoogste rendement tegenover de beste prijs.

  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Advies over aanschaf en subsidies
  • Professionele installatie
  • Volledige service en onderhoud

Kosten omlaag, fiscale voordelen omhoog

Met zonnepanelen kunt u uw maandelijkse energiekosten direct een flink stuk verlagen. Zo veel zelfs, dat u ze binnen 5 tot 8 jaar terugverdient. Bij de aanschaf kunt u bovendien profiteren van fiscale voordelen en subsidies. Verder verhogen zonnepanelen de waarde van uw pand substantieel en hebben ze een positieve invloed op het duurzaam ondernemerschap. Dat samen maakt zonnepalen een interessante investering voor bedrijven.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met EIA kunt u tot 54,5% van de investeringskosten voor zonnepanelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Uiteraard naast de lagere energierekening die het plaatsen van zonnepanelen oplevert. Solar Noord helpt u graag bij de aanvraag.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u ook nog gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiermee kunt u − bovenop de EIA28% extra aftrekken op de investering in zonnepanelen op en rondom uw bedrijfspand. Het rendement op de investering in zonnepanelen wordt daarmee nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd zonnepanelen

Natuurlijk is de te verwachten terugverdientijd belangrijk bij uw beslissing om te investeren. Welk rendement kunt u verwachten tegenover de kosten? Om dit te berekenen zult u vooral moeten kijken naar wat uw verbruik is. De hoogte van uw verbruik bepaalt namelijk in welke tariefgroep van energiebelasting u valt, ofwel het bedrag dat u betaalt voor een kilowattuur. Onderstaand tabel geeft een schatting van de gemiddelde terugverdientijd op uw investering wanneer u het aantal panelen plaatst dat de volledige stroomvraag opwekt.

Verbruik per jaar in kWh Terugverdientijd op investering
< 10.000 5 – 8 jaar
10.001 tot 50.000 5 – 8 jaar
> 50.000 5 –8 jaar