Meer informatie? Bel: 0599 - 650 123 | Email: info@solarnoord.nl

Zakelijk zonnepanelen in Groningen

Slim ondernemen in Groningen met zonnepanelen van Solar Noord

Op zoek naar zakelijk zonnepanelen in Groningen? Solar Noord is een professioneel partner met jarenlange ervaring en reeds vele tevreden klanten in de provincie Groningen.

Vele zonnepanelen geplaatst in Groningen

Voor een ondernemer is het zeer interessant om te investeren in zonnepanelen. Het is een slimme en veilige investering met een prima rendement. Naast het feit dat groen ondernemen goed is voor het imago van uw bedrijf, brengt het financiële voordelen met zich mee. Daar bovenop biedt de overheid een aantal financiële tegemoetkomingen welke uw investering nog interessanter kunnen maken. Een positieve ontwikkeling waar we graag bij helpen. Niet alleen bij het adviseren over de aanschaf, installatie en doorrekeningen van rendement en terugverdientijd, maar ook bij de aanvraag van subsidies en advies over mogelijke fiscale voordelen. Zo bent u verzekerd van het hoogste rendement tegenover de beste prijs. Vanuit onze vestiging in Stadskanaal hebben wij al voor veel ondernemingen en bedrijven zonnepanelen geplaatst in de provincie Groningen.

Wilt u geadviseerd worden om het maximale uit uw zonnepanelen te halen in Groningen of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten of vraag gratis een offerte aan.

  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Advies over aanschaf en subsidies
  • Professionele installatie
  • Volledige service en onderhoud

Kosten omlaag, fiscale voordelen omhoog

Met zonnepanelen kunt u uw maandelijkse energiekosten direct een flink stuk verlagen. Zo veel zelfs, dat u ze binnen 5 tot 8 jaar terugverdient. Bij de aanschaf kunt u bovendien profiteren van fiscale voordelen en subsidies. Verder verhogen zonnepanelen de waarde van uw pand substantieel en hebben ze een positieve invloed op het duurzaam ondernemerschap. Dat samen maakt zonnepalen een interessante investering voor bedrijven.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met EIA kunt u tot 54,5% van de investeringskosten voor zonnepanelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Uiteraard naast de lagere energierekening die het plaatsen van zonnepanelen oplevert. Solar Noord helpt u graag bij de aanvraag.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u ook nog gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiermee kunt u − bovenop de EIA28% extra aftrekken op de investering in zonnepanelen op en rondom uw bedrijfspand. Het rendement op de investering in zonnepanelen wordt daarmee nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd zonnepanelen in Groningen

Natuurlijk is de te verwachten terugverdientijd belangrijk bij uw beslissing om te investeren. Welk rendement kunt u verwachten tegenover de kosten? Om dit te berekenen zult u vooral moeten kijken naar wat uw verbruik is. De hoogte van uw verbruik bepaalt namelijk in welke tariefgroep van energiebelasting u valt, ofwel het bedrag dat u betaalt voor een kilowattuur. Onderstaand tabel geeft een schatting van de gemiddelde terugverdientijd op uw investering wanneer u het aantal panelen plaatst dat de volledige stroomvraag opwekt.

Verbruik per jaar in kWh Terugverdientijd op investering
< 10.000 5 – 8 jaar
10.001 tot 50.000 5 – 8 jaar
> 50.000 5 –8 jaar