Meer informatie? Bel: 085 273 88 85 | Email: info@solarnoord.nl

Subsidies en fiscale voordelen zonnepanelen

Door de huidige stroomprijzen en aanschafprijzen van de zonnepanelen, is de aanschaf van een zonnepark of zonneweide zonder subsidie al een rendabele investering. Maar daarnaast zijn er voor ondernemingen talloze subsidies beschikbaar die uw investering nog interessanter maken. Bovendien hebben verschillende gemeentes subsidies voor lokale initiatieven op het gebied van zonnepanelen.

Advies en ondersteuning aanvraag

Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle regelingen en subsidies op het gebied van zonne-energie. Wij helpen u dan ook graag bij het bepalen voor welke regelingen u in aanmerking komt, het berekenen van uw fiscaal voordeel en de aanvraag.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met EIA kunt u tot 54,5% van de investeringskosten voor zonnepanelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een BV kan ongeveer 13,5 % van de investering aan vennootschapsbelasting besparen. Een maatschap, VOF of eenmanszaak kan zelfs wel 30% besparen. En dat uiteraard naast de lagere energierekening die het plaatsen van zonnepanelen oplevert.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u ook nog gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiermee kunt u − bovenop de EIA − 28% extra aftrekken op de investering in zonnepanelen op en rondom uw bedrijfspand. Het rendement op de investering in zonnepanelen wordt daarmee nog aantrekkelijker.

Investering Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
niet meer dan € 2.300 € 0
€ 2.301 t/m € 56.642 28% van het investeringsbedrag
€ 56.643 t/m € 104.891 € 15.863
€ 104.892 t/m € 314.673 € 15.863 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de € 104.891
meer dan € 314.673 € 0

SDE+ subsidie voor grote projecten

Bedrijven en non-profit organisaties kunnen gebruik maken van een interessante subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie ) die jaarlijks wordt verstrekt op basis van de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt opgewekt. Het gaat hierbij om de wat grotere projecten, vanaf 15.000 WP (vanaf ongeveer 60 zonnepanelen). De overheid vergoedt het verschil tussen de kosten van grijze stroom en groene stroom. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Asbest eraf, zonnepanelen erop!

Als u nog asbest op uw stal of loods hebt, dan hebt u nog een aantal jaar om dit te laten verwijderen. Vanaf 2024 verbiedt het kabinet namelijk asbestdaken. Maar de subsidiepot raakt al snel leeg en na uitputting van het totale budget zal er geen nieuw budget meer bijkomen, u moet er dus snel bijzijn! Als u ook over zonnepanelen nadenkt, dan is het slim om asbestverwijdering en het plaatsen van zonnepanelen te combineren. Hierbij heef u het voordeel dat u meerdere subsidies en regelingen kunt combineren.

Regeling verwijdering asbestdaken

  • Vergoeding €4,50 per m2
  • Geldt vanaf een installatie van 5000Wp.

Heeft u interesse en wilt u meer weten wat zonnepanelen voor u als ondernemer kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.