Meer informatie? Bel: 085 273 88 85 | Email: info@solarnoord.nl

Financier uw zonnepanelen mee in uw hypotheek

Energiebesparend en modern: zonnepanelen zijn helemaal van deze tijd! Want wie aan zonnepanelen denkt, denkt al snel aan duurzaamheid, groene stroom, CO2-reductie én natuurlijk aan gratis elektriciteit. Investeren in zonnepanelen is dus altijd een goed idee. Maar de aanschaf van zonnepanelen kan behoorlijk op het beschikbare budget drukken. Zonnepanelen zijn immers niet gratis. Overweegt u zonnepanelen, maar weerhouden de aanschafkosten u ervan? Dan hebben wij een goede tip voor u: financier de zonnepanelen mee in uw hypotheek! Voor enkele tientjes per maand bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan elektriciteit. Daarmee worden zonnepanelen toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

Kosten omlaag, fiscale voordelen omhoog

Met zonnepanelen kunt u uw maandelijkse energiekosten direct een flink stuk verlagen. Zoveel zelfs, dat u ze binnen 5 tot 8 jaar terugverdient. Bij de aanschaf profiteert u bovendien van fiscale voordelen en subsidies. Bovendien verhogen zonnepanelen de waarde van uw pand en leveren ze een positieve bijdrage aan het milieu. Door zonnepanelen mee te financieren binnen uw hypotheek, kosten diezelfde zonnepanelen opeens nog maar een paar tientjes per maand. Maar daarmee bespaart u tegelijk honderden euro’s per jaar aan elektriciteit!

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met EIA kunt u tot 54,5% van de investeringskosten voor zonnepanelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Uiteraard naast de lagere energierekening die het plaatsen van zonnepanelen oplevert. Solar Noord helpt u graag bij de aanvraag.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u ook nog gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiermee kunt u − bovenop de EIA28% extra aftrekken op de investering in zonnepanelen op en rondom uw bedrijfspand. Het rendement op de investering in zonnepanelen wordt daarmee nog aantrekkelijker.

Vraag een offerte aan om mee te nemen naar de financieel adviseur van Schut & Lambers